Rei

Utstillingstrening

av | 11. aug 2020 | Trening

Nå er det ikke mange dagene igjen til vi skal på vår aller første utstilling, og det er ingen tvil om at de siste ukene har vært preget av mye trening og mange nerver i sving. Jeg har aldri vært på en eneste utstilling, så jeg kjenner absolutt at jeg ikke har peiling på hva jeg kan forvente, og jeg håper bare at det hele blir en positiv opplevelse for både Rei og meg.

Jeg har prøvd å lære så mye som mulig om hvordan utstillingene gjennomføres, hvordan hundene skal vises i ringen, hvordan man best viser hunden og hvilke forberedelser som bør gjøres i forkant. Det er ingen tvil om at dette er en sport i seg selv, og til tross for at jeg ønsker gode resultater med Rei, begynner jeg også å forstå at det kreves mye trening for å vise en hund på en god måte – og at en god hund ikke nødvendigvis er nok i seg selv uten god handling.

På sett og vis hadde jeg jo håpet at Rei skulle “vise seg selv”, for det er noe som stadig blir trukket frem når det kommer til de japanske urhundene. De skal være stolte og elegante, og skal egentlig ikke handles, men bare vises frem akkurat slik de er. Det er noe jeg er veldig glad for at jeg ikke har tatt alt for bokstavelig, for både Rei og jeg har trengt hvert eneste minutt med trening vi har fått gjennomført de siste ukene for å si det sånn 😂 Heldigvis har jeg fått mange gode tips og råd underveis!

Bildet tatt på ringtrening i regi av Firbeint/Steinar Østensen. Her var jeg kjempeimponert over fokuset til Rei!

Vi har øvd mye på å stå og å bli tillatt å ta på. Det går veldig fint hjemme og i hagen, men utafor eiendommen med nye distraksjoner blir det straks en mer vanskelig oppgave. Rei ønsker å hilse på alt og alle, og skal i alle fall følge med på hva de gjør, og da finnes det ingen godbit i verden som er god nok. Av den grunn har vi vært på noen utstillingstreninger med andre ekvipasjer, og det har vært gull verdt. Rei mangler fokus og vil heller følge med på alle andre, men vi har samarbeidet bedre for hver eneste trening. Jeg skulle ønske jeg hadde brukt mer tid på å trene på steder med mange distraksjoner i tillegg til ringtrening, som feks parkeringsplasser eller i parker, men det har vi ikke nådd før denne utstillingen. Vi får trene på det til neste gang 🙂

Utstillingstrening med shikoku Rei

Å trene på trav og gange har også vært en utfordring, og enten går det nokså greit eller så går det helt på trynet med Rei som vil alt annet enn å gå pent fremover. Jeg er heller ingen god handler, så jeg hjelper nok ikke på, men forhåpentligvis er dette noe vi blir bedre på etterhvert begge to.

Utstillingstrening med shikoku Rei

Det viktigste er at dette blir en positiv opplevelse og at vi tar det som læring, men jeg kjenner at det er vanskelig å ikke ha forhåpninger. Jeg er klar over hvilke feil og mangler Rei har, men jeg har ingen peil på hvor tungt de veier og hva en dommer vil synes om henne som en helhet. Europeiske dommere er ofte veldig glad i solide, kraftige shikokuer som er svært mørke, gjerne svart sesam. Rei derimot, hun er en helt annen type fra andre linjer, og er alt annet enn kraftig og mørk. Det blir allikevel veldig spennende å se hvordan det går, og jeg gleder meg masse til å lese kritikken hun får. Ikke minst må jeg ikke glemme at dette faktisk er vår aller første gang. Jeg prøver å sammenligne det med noen som vil ha pallplass i sitt aller første bilcrossløp – da hadde jeg nok tenkt at de hadde litt for høye ambisjoner, og det nok er lurt å ta de første løpene som trening 😄

Nå blir det enda mer intensiv trening de siste dagene, så starter vi avgårde til Lillehammer på fredag ettermiddag. Jeg skal selvfølgelig prøve å få lagt ut et innlegg i neste uke om hvordan utstillingen gikk!

Ps! Hvis noen har tips til hvordan man bør stelle en shikoku før utstilling, let me know 😂

Emner: Utstilling

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *