Rei

Personvernerklæring

Jeg synes personvern er viktig, og ønsker at du som besøker nettsiden skal vite nøyaktig hvilken informasjon som blir lagret om deg. Denne personvernserklæringen er utarbeidet for å beskrive og gjøre rede for hvordan reitheshikoku.no innhenter, lagrer og benytter persondata.

Nettsiden reitheshikoku.no produseres og driftes av Mika Josefine Bråthen Hætta, som også er behandlingsansvarlig for all innsamlet data. Du kan kontakte meg på mikahaetta@gmail.com.

Hvilke personopplysninger samles inn?
Det er helt frivillig å gi fra seg personopplysninger her på reitheshikoku.no, og det lagres aldri mer data enn nødvendig. Det er kun én type data som samles inn: data du etterlater deg ved å godta bruk av informasjonskapsler.

Hva informasjonskapsler er og hvordan de brukes kan du lese om i avsnittet «Bruk av informasjonskapsler» lenger ned på siden. Første gangen du er innom reitheshikoku.no dukker det opp en pop-up hvor du kan velge å godta bruk av informasjonskapsler. Dersom det gjøres endringer i denne personvernserklæringen vil du bli bedt om ny godkjenning.

Hvordan blir persondataen brukt?
Hovedårsaken til innsamlingen av persondata er rett og slett for å skape positive brukeropplevelser og forstå hvordan folk bruker reitheshikoku.no. Med utfyllende data er det mye lettere å utvikle gode artikler og som jeg håper vil være verdifulle for deg og resten av målgruppen.

Persondata som samles på reitheshikoku.no brukes i hovedsak til å:
– Forstå brukeratferd på nettsiden og se hva som fenger for å utvikle reitheshikoku.no videre
– Behandle henvendelser og forespørsler
– Tilpasse kommunikasjon til målgruppen

Bruk av informasjonskapsler
En informasjonskapsel, også kalt cookie, er en liten tekstfil som blir lagret på maskinen din for å kunne motta informasjon om hvordan du bruker nettsiden og gjenkjenne deg. Det er disse informasjonskapslene som gjør at en nettside for eksempel kan huske passordet ditt eller at en nettbutikk lagrer varene du puttet i handlekurven. En informasjonskapsel kan ikke benyttes til å identifisere deg.

Google Analytics
Her på reitheshikoku.no brukes informasjonskapsler hovedsakelig for å gi innsikt i hvordan brukere navigerer rundt på siden og for å se hvilke artikler som er de mest populære. Informasjon om hva som treffer målgruppen gjør det mye lettere å produsere innhold som skaper engasjement og er til nytte for leseren. Til å samle denne informasjonen brukes Google Analytics. I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics samles det ikke inn personlig informasjon om brukeren. Dataene som samles inn lagres på Googles servere og slettes etter 24 mnd. hvis du ikke har returnert til nettstedet i løpet av denne perioden.

Slette informasjonskapsler
Selv om du tidligere har godkjent en informasjonskapsel, kan den enkelt slettes i ettertid. Hvordan det gjøres er avhengig av nettleseren din. nettvett.no har mye viktig informasjon om informasjonskapsler, samt hvordan du kan slette dem. Lær mer i denne artikkelen.

Samtykke
Jeg trenger et samtykke fra deg for å kunne behandle din persondata.

Når du bruker nettsiden reitheshikoku.no samtykker du at informasjonskapsler blir brukt som beskrevet i avsnittet «bruk av informasjonskapsler» ovenfor.

Tilgang, oppbevaring og deling av persondata
Det er kun Mika Josefine B. Hætta som har tilgang til personopplysningene som er lagret om deg. Disse opplysningene deles ikke med andre, med unntak av underleverandører som bistår med utvikling og drift av siden, i den grad dette er nødvendig for å utføre oppgavene. De kan ikke bruke opplysningene til eget formål, og behandler disse utelukkende på våre vegne. I tilfeller hvor det av norsk lovgivning kreves, utleverer vi opplysninger til offentlige myndigheter, banker og finansielle institusjoner, regnskap og inkassobyråer.

Personopplysningene er lagret så lenge det er tillatt i henhold til gjeldene lovverk, eller til det ikke lenger er nødvendig å beholde dem.

Dine rettigheter
Du eier dine personopplysninger. Det betyr at du har rettighetene til hvordan disse opplysningene kan brukes. Du har rett til å:

– få vite hvilken informasjon reitheshikoku.no har registrert om deg
– kreve at feilaktige, unødvendige, mangelfulle eller utdaterte personopplysninger rettes eller fjernes
– trekke tilbake eller begrense eventuelle samtykker du har gitt til å behandle dine personopplysninger
– deaktivere innsamling av data for Google Analytics

Du kan lese mer utfyllende om alle rettighetene dine på Datatilsynet sine nettsider her. Dersom du ønsker å benytte deg av dine rettigheter eller har spørsmål om lagrede personopplysninger, kan du sende epost til mikahaetta@gmail.com. Jeg skal forsøke å behandle saken innen to uker, men noen ganger kan det ta lenger tid dersom det er en kompleks forespørsel – i såfall får du beskjed. Du blir også bedt om å bekrefte din identitet, slik at dine personopplysninger ikke havner på avveie.

Du har også anledning til å klage direkte til Datatilsynet dersom du mener at jeg har brukt dine personopplysninger uansvarlig.