Rei

Endelig er siden klar!

av | 9. aug 2020 | Hverdagslig

Denne dagen har jeg jaggu meg venta på. Jeg har hatt så sabla lyst til å trykke på “publiser”-knappen lenge nå, men sida og tekstene har ikke vært klare. Den opprinnelige planen var å ha bloggen klar allerede da jeg kom hjem med Rei i slutten av januar, men sånn ble det altså ikke. Bedre sent enn aldri, sies det!

Hensikten med denne bloggen er å dele informasjon og mine personlige erfaringer med den japanske urhunden shikoku, slik at flere kan få øynene opp for denne interessante og spennende rasen som jeg har blitt så glad i.

Mitt første møte med Rei i Japan, januar 2020. Her er hun 15 uker gammel.

Da vi lette etter riktig rase for neste hund og ønsket å lære mer om shikoku, ble det fort tydelig at det var lite info å oppdrive, spesielt informasjon om eiere sine personlige erfaringer – både på engelsk og norsk. Det gjorde at jeg måtte bruke enormt mye tid på å lete og google for å prøve å finne svar på spørsmålene mine, og måtte som regel sende meldinger til shikokueiere og oppdrettere for å få svar.

Det er ikke så rart at det er vanskelig å finne informasjon på norsk – det er tross alt bare tre eksemplarer av rasen i Norge, og det er veldig få som kjenner til den. Men det gjorde det til en lang, kronglete og tung prosess å få tak i nok info til å ta et gjennomtenkt og informert valg om at vi ønsket oss en shikoku.

Jeg kjenner absolutt på et ønske om å bidra og ta ansvar for å være en god ambassadør for rasen, og ønsker derfor å dele både kunnskap og erfaringer her på siden. Forhåpentligvis vil det gjøre prosessen litt enklere for andre potensielle eiere, eller i det minste skape mer kjennskap til shikoku for noen som kanskje ikke har hørt om rasen før.

Fremover vil jeg dele innlegg om hvordan vi bestemte oss for rasen, samt erfaringene vi har gjort oss det siste halve året sammen med Rei. Etterhvert skal jeg også prøve å komme med mer faktaopplysninger og historie. Jeg er usikker på hvor ofte det vil komme nye innlegg her inne, men jeg skal gjøre mitt beste for at det kommer nye innlegg i ny og ne.

Om det blir lenge å vente, har Rei sin egen instagram: @rei.the.shikoku 🙂

Emner: Blogg

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *